ONZO groeit en daar hoort een vernieuwd assortiment en een aangepaste website bij!  Bestellen is even niet mogelijk, maar vanaf november is de webshop terug open. Lopende bestellingen en geboortes worden uiteraard opgevolgd.

Uw winkelmandje is leeg

Bekijk alle producten

FAQ

Wanneer bestel je best een proefpakket/geboortekaarten?

Bestellen doe je idealiter rond 6 maanden (25 weken) zwangerschap of vroeger, zo is er voldoend tijd om alles zorgvuldig voor te bereiden en ben je voorbereid mocht je kindje er wat vroeger zijn.

Later kan natuurlijk ook altijd. Heb je een ontwerp gekozen en zijn alle gegevens die op de voor- en achterzijde van de kaart moeten komen gekend, dan kunnen we aan de slag.

We raden altijd aan eerst een proefpakket te bestellen. Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een gepersonaliseerde kleur-proefdruk van je kozen kaartje en verschillende folie- en enveloppe samples. Een proefpakket kost €15 en kan je via de pagina van het gewenste ontwerp selecteren. Na het afronden van je bestelling ontvang je een orderbevestiging die alles nog eens op een rijtje zet en je toelicht hoe je de gegevens voor op het kaartje best kan doorgeven.

Kan je zaken wijzigen aan het ontwerp van een geboortekaart?

ONZO kan indien gewenst aanpassingen uitvoeren. Afhankelijk van de beschikbaarheid, de hoeveelheid en de soort van aanpassingen, bekijken we of we je kunnen helpen. Kleine aanpassingen zoals hieronder voeren we met plezier uit en zijn inclusief vermelde prijzen:

 • ander lettertype
 • andere kleur ontwerp of lettertype
 • combinatie van 2 ontwerpen (bv: voorkant van het ontwerp 'Henri' en de achterkant van het ontwerp 'Colette')
 • toevoeging van gewicht, lengte, quote, uur, korte tekst, etc.
 • aanpassen kleur aquarel
 • herpositioneringen van tekst
 • toevoegen van iconen

Heb je een specifieke vraag, stuur dan gerust een mailtje naar [email protected]

Kan je een geboortekaart op maat bestellen?

Bij ONZO kan je geen geboortekaarten op maat bestellen, wel kunnen we aanpassingen aan het ontwerp uitvoeren mocht je dat graag wensen. Stuur gerust een mailtje naar [email protected] en afhankelijk van je vraag en beschikbaarheid, bekijken we of we je kunnen helpen.

Kan je de geboortekaarten ook in het echt bekijken?

ONZO is een webshop, kaarten kunnen dus enkel online bekeken worden, wel kan je van elk ontwerp een proefpakketje bestellen!

Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een gepersonaliseerde kleur-proefdruk van je kozen kaartje en verschillende folie- en enveloppe samples. Een proefpakket kost €15 en kan je via de pagina van het gewenste ontwerp selecteren. Na het afronden van je bestelling ontvang je een orderbevestiging die alles nog eens op een rijtje zet en je toelicht hoe je de gegevens voor op het kaartje best kan doorgeven.

Kan je een digitaal voorbeeld of proefdruk bestellen van een bepaald ontwerp?

Benieuwd of het kaartje ook mooi is met de naam van je kindje en alle andere gegevens op? Bestel dan vrijblijvend een proefpakket, zodat je helemaal zeker bent van je keuze!

Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een gepersonaliseerde kleur-proefdruk van je kozen kaartje en verschillende folie- en enveloppe samples. Een proefpakket kost €15 en kan je via de pagina van het gewenste ontwerp selecteren. Na het afronden van je bestelling ontvang je een orderbevestiging die alles nog eens op een rijtje zet en je toelicht hoe je de gegevens voor op het kaartje best kan doorgeven.

Wat zijn de prijzen voor een geboortekaart?


In de webshop vind je steeds een totaalprijs (incl. btw) voor: het ontwerp + aanpassingen + drukwerk

Elk het ontwerp is ook enkel digitaal verkrijgbaar. Verliefd op een ontwerp van ONZO, maar wil je graag met een eigen drukkerij samenwerken? Dit kan! Via de pagina van het gewenste ontwerp kan je voor de optie ‘Ik wens het ontwerp enkel digitaal te ontvangen’ kiezen. Voor een digitaal ontwerp betaal je €100.

Kan je ook enkel het digitaal ontwerp van een geboortekaart bestellen?


Verliefd op een ontwerp van ONZO, maar wil je graag de kaarten bij een drukkerij bij jou in de buurt laten maken? Dit kan! Via de pagina van het gewenste ontwerp kan je voor de optie ‘Ik wens het ontwerp enkel digitaal te ontvangen’ kiezen. Voor een digitaal ontwerp betaal je €100.

We werken het kaartje volledig uit naar wens en nadien bezorgen we je de nodige bestanden waarmee de drukker aan de slag kan! Bij geboorte hoeft de drukkerij enkel de datum (en evt. gewicht en lengte) aan te passen. Het contact met drukker, keuze papier, het bespreken van de kosten, enz. laten we aan jou over. De verantwoordelijkheid voor het eindresultaat ligt bij de drukkerij.

Welke formaten van geboortekaarten zijn er allemaal?


Alle ontwerpen zijn beschikbaar in twee formaten: 125 x 120mm (valsvierkant) of 148 x 105mm (A6, portrait of landscape). Andere formaten kan je in ons assortiment voorlopig niet terugvinden, maar kunnen op aavraag wel voorzien worden.

Hoeveel postzegels zijn er nodig om de enveloppe/geboortekaart te verzenden?

De enveloppen/kaarten die we aanbieden kunnen allen met 1 postzegel verstuurd worden. Mooi meegenomen dus!

Waar kan je de gegevens voor op de geboortekaart/proefpakketje doorgeven?

Na het afronden van je bestelling krijg je een bevestigingsmail die alles nog eens op een rijtje zet en je duidelijk toelicht welke gegevens we van je nodig hebben en hoe je deze best kan doorgeven.

Wat als je het geslacht graag als verrassing wil houden?

Dit kan! Via een mail van de gynaecoloog kan je ONZO het geslacht van je kindje op het voorhand doorgeven. Zo kan ONZO het nodige reeds voorbereiden voor eens het grote moment daar is.

Bij het bestellen van een proefpakket werken we het ontwerp met beide namen uit zodat je proecies weet hoe de geboortekaart er zal uitzien. Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een gepersonaliseerde proefdruk van je kozen kaartje en verschillende folie- en enveloppe samples. Een proefpakket kost €15 en kan je via de pagina van het gewenste ontwerp selecteren.

 • 1 ontwerp, 2 verschillende namen = 1 proefpakket
 • 2 verschillende ontwerpen = 2 proefpakketten

Indien we via de gynaecoloog reeds op de hoogte gebracht zijn van het geslacht, kan je ook geboortecadeaus bestellen. Deze worden dan goed verpakt zodat de naam/het geslacht niet zichtbaar zijn.

Wat als je lastminute de naam op de geboortekaart wil veranderen?

Geen probleem, aangezien we na geboorte de variabele gegevens (zoals: lengte, geicht, etc.) nog moeten aanpassen, heb je tot dan de mogelijkheid de naam van je kindje aan te passen.

Let op! Je hebt dan geen preview van de geboortekaart gezien, het zal dus een verrassing zijn hoe de geboortekaart er uit zal zien met de nieuwe/andere naam er op.

Indien je ook graag geboortecadeaus wenst te bestellen, dan is een last minute naamsverandering moeilijker, gezien alle geboortecadeaus op voorhand gemaakt worden. Hier is het dus wel belangrijk de naam zo snel mogelijk te weten en door te geven. Bestel je pas je cadeaus na de geboorte van je kind dan is dit natuurlijk geen probleem!

Kan je ook babyborrelkaartjes bestellen?

Dit kan zeker! De babyborrelkaartjes worden volledig afgestemd op je gekozen geboortekaart zodat deze een mooi geheel vormen. Bij het bestellen van een proefpakket van je favoriete ontwerp, zit er een voorbeeld van het babyborrelkaartje bij zodat precies weet hoe dit er uit zal zien.

Babyborrelkaartjes (en alle andere producten) kan je bestellen ook al heb je je geboortekaartjes ergens anders besteld.

Zijn er ook geboortekaarten voor een tweeling, drieling, vierling, vijfling, …?

Wauw, een tweeling! Uiteraard biedt ONZO ook geboortekaarten voor meerlingen aan. Kies een ontwerp uit en bestel een proefpakketje zodat je kan kijken hoe het ontwerp er uit ziet met twee, drie of meer namen er op.

Zijn er ook geboortekaarten voor adoptie?

Zeker! Dit werkt exact het zelfde als bij een geboortekaartje, enkel wordt de informatie op de achterzijde dan aangepast. Stuur gerust een mailtje naar [email protected].

Wat doe je als de baby geboren is?

Stuur een berichtje of WhatsApp naar +32 497 89 68 79 met daarin de laatste gegevens (geboortedatum, gewicht, lengte, etc.). Bevestig ook zeker nog even de naam van jullie pasgeborene en van jezelf. We sturen steeds een bevestiging van ontvangst en starten zo snel mogelijk met productie!

 • Sms je (op een werkdag) voor 12u de laatste gegevens door en heb je een ontwerp in kleurdruk, dan kunnen de kaarten eventueel diezelfde dag nog gedrukt (en verzonden) worden!
 • Sms je na 12u de laatste gegevens door of heb je een ontwerp met foliedruk of letterpress, dan kan het iets langer duren voor de kaarten klaar zijn. Voor alle zekerheid reken je best algemeen op een levertermijn van 1 à 3 werkdagen. Indien de kaarten vroeger klaar zijn geven we uiteraard een seintje!
 • Een geboorte in het weekend of op een feest- of brugdag kan iets langer duren, gezien de drukkerij dan niet open is. 

Eens de kaarten klaar zijn, ontvang je een bericht.

 • Heb je gekozen voor ophalen dan kan dit bij onze drukkerij in Mechelen (gratis)
 • Heb je gekozen voor verzending, dan sturen we de geboortekaarten na druk zo snel mogelijk (prior) op. Als alles vlot loopt komt je pakketje de dag nadien aan (+€15 verzendingskosten)

Hierna is het vieren en genieten. YAY, let's celebrate!!

Wanneer kan je de geboortekaarten verwachten?

Sms je (op een werkdag) voor 12u de laatste gegevens door en heb je een ontwerp in kleurdruk, dan kunnen de kaarten eventueel diezelfde dag nog gedrukt (en verzonden) worden!

Sms je na 12u de laatste gegevens door of heb je een ontwerp met foliedruk of letterpress, dan kan het iets langer duren voor de kaarten klaar zijn. Voor alle zekerheid reken je best algemeen op een levertermijn van 1 à 3 werkdagen. Indien de kaarten vroeger klaar zijn geven we uiteraard een seintje!

Een geboorte in het weekend of op een feest- of brugdag kan iets langer duren, gezien de drukkerij dan niet open is.

Kan ik mijn bestelling geboortekaartjes nog annuleren?

We vinden het leveren van kwalitatieve en unieke ontwerpen zeer belangrijk. Ben je desondanks toch niet tevreden met het resultaat, dan kan je jouw bestelling nog annuleren indien er nog geen drukwerk besteld is. In geval de betaling reeds gebeurd is, het drukwerk reeds besteld is en je de drukklare bestanden reeds ontvangen hebt, wordt er een kost van -€100 afgetrokken van het terug te storten bedrag.

We raden altijd aan een proefpakketje van het gewenste ontwerp te bestellen, zodat je zeker bent van je keuze voor aankoop van de geboortekaarten.

Lees zeker onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Kan je de enveloppe, vooraf ontvangen?

Dit kan zeker! Wil je graag zelf de adressen voorbereiden dan bezorgen we je deze met plezier de enveloppen (stickers en alle andere extra's) op voorhand.

Zijn de enveloppen inculief bij het bestellen van geboortekaarten?

De enveloppen zijn apart te bestellen en zijn dus niet incl. bij aankoop van geboortekaarten. De kleur van de enveloppen kan per batch wat verschillen, dus best bestel je alle enveloppen in 1 keer.

Kan je ook geadresseerde enveloppen bestellen?

Geadresseerde enveloppen zijn enveloppen waar het adres reeds op gedrukt wordt, zelf de adressen schrijven hoeft dus niet meer!

Selecteer je gewenste kleur van enveloppen, het aantal en voeg de enveloppen toe aan je winkelmandje. Na bestellen en betalen ontvang je een orderbevestiging die alles nog eens op een rijtje zet en bezorgen we je een excel lijst waarin je de gegevens van al je familie en vrienden kan invullen.

Gifts, Displays & Accessories

Leveren jullie het doopsuiker/gifts kant en klaar aan?


Alle geboortecadeaus worden kant en klaar aangeleverd. Op deze manier hoef je zelf niets meer te doen en kan je volop genieten van dit bijzondere moment.

Verzenden of afhalen?

Afhalen (gratis): haal je kant en klare bestelling af in ons afhaalpunt 'Marie & Louis'

'Marie & Louis' Scheldestraat 60, 2000 Antwerpen

 • Do - Vr: 9u30 - 18u
 • Za: 10u - 17u
 • De bambino planjtes, de mini cava's en de ChariTea's zijn enkel op afhaling gezien deze producten te fragiele zijn voor verzending.

  Verzenden: de verzendingskosten zijn afhankelijk van het gewicht van de producten en worden op het einde van je bestelling berekend.

  Wat is de levertermijn voor de gepersonaliseerde cadeautjes/doopsuiker?


  De levertermijn van de cadeautjes/doopsuiker kan variëren van 1 tot 3 weken. Indien je bestelling vroeger klaar is dan de vermelde levertermijn geven we uiteraard een seintje!

  Voor last minute- of spoedbestellingen mag je een mailtje naar [email protected] sturen, afhankelijk van je vraag en beschikbaarheid, bekijken we of we je kunnen helpen.

  Displays, accessories en gifts die niet gepersonaliseerd zijn (bv: potjes zonder sticker) kunnen eerder worden geleverd.

  Wat als je het geslacht graag als verrassing wil houden?

  Dit kan! Via een mail van de gynaecoloog kan je ONZO het geslacht van je kindje op het voorhand doorgeven. Zo kan ONZO het nodige reeds voorbereiden voor eens het grote moment daar is. Je bestelling zal zodanig verpakt worden zodat de naam/het geslacht niet zichtbaar is.

  Kunnen de producten ter plaatse worden bezichtigd?

  ONZO is een webshop, geboortekaarten en/ of producten kunnen dus enkel online bekeken en besteld worden. Wel kan je van elke geboortekaart een proefpakket bestellen! Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een gepersonaliseerde proefdruk van je kozen kaartje en verschillende folie- en enveloppe samples. Een proefpakket kost €15 en kan je via de pagina van het gewenste ontwerp selecteren.

  Wat is de houdbaarheid van het doopsuiker/gifts?

  Hoe je de producten best kan bewaren en/of onderhouden kan je onderaan bij 'meer informatie' op elke productspecifieke pagina terugvinden.

  Zijn er nog andere gelegenheden waarvoor je bij ONZO kan bestellen?

  ONZO's doel is ouders te ontzorgen bij hun zoektocht naar een originele aankondiging van hun pasgeborene. Uiteraard kunnen onze producten ook voor andere gelegenheden worden gebruikt! Zeker de cadeautjes zijn ideaal als gepersonaliseerd bedrijfs-, communie-, verjaardags- of trouwfeest cadeau.

  Prijzen en Betaling

  Zijn de prijzen inclusief BTW?

  Alle prijzen zijn inclusief btw. Bestellen met btw nummer kan indien gewenst. Vul de naam en het btw nummer van je bedrijf in bij het plaatsen van een bestelling of het aanmaken van een profiel.

  Hoe en wanneer betaal je?

  Nadat je een keuze hebt gemaakt en je bestelling hebt afgerond kan je bij de check out betalen. Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen de bekendste en meest courante online betaalwijzen zoals Visa, Mastercard en Bancontact en het online bankingsysteem van jouw bank.

  Achteraf betalen is niet mogelijk bij ONZO, enkel indien er na aankoop nog extra’s zijn bijgekomen die je niet online kan bestellen (via offerte).

  Hoe en waar kan je een kortingscode gebruiken?

  Om je kortingscode te gebruiken zorg je best dat je deze bij de hand hebt wanneer je het bestelproces wil aanvatten. Wanneer je in de eerste stap van het bestelproces zit (winkelwagentje) zal je links onderaan een vak zien om jouw promocode in te vullen.

  Wanneer dit gelukt is, zie je bij de berekening van jouw totaalbedrag dat de korting werd verrekend.

  Leveringen en retours

  Kan je producten terugsturen als je niet tevreden bent?

  Heb je een product ontvangen dat niet aan je verwachtingen voldoet? Dan heb je het recht om deze binnen de 14 dagen terug te sturen. Binnen 14 dagen nadat het product retour is gemeld, vergoeden we de aankoopsom inclusief de verzendkosten. Deze verzendkosten zijn de kosten om het pakket te leveren. De verzendkosten van de retour zijn op kosten van de klant.

  Opgelet! Dit geldt niet voor geboortekaarten, voedingswaren, planten of gepersonaliseerde artikelen. Lees zeker onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

  Kan je producten terugsturen bij beschadiging?

  Is je bestelling beschadigd? Stuur ons dan binnen de 14 dagen een mail met vermelding van het ordernummer en de reden van retour. Nadat de retour is gemeld, sturen we je een nieuw exemplaar op of je ontvangt je de betaling (+verzendingskosten) binnen de 14 dagen terug.

  Moest je er een foto aan kunnen toevoegen zou dat geweldig zijn, zo kunnen we op een efficiënte manier naar een oplossing zoeken. Je kan ons altijd bereiken via [email protected]

  Wat gebeurt er als ik afwezig ben op het moment van de levering?

  Ben je niet thuis op het moment van levering, dan gaat je bestelling naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt van bpost. Je krijgt een briefje in de brievenbus waarop het adres en de openingsuren van het afhaalpunt staan. Heel wat afhaalpunten zijn op zaterdag of zelfs zondag open!

  Je bestelling blijft 14 dagen beschikbaar in het afhaalpunt. Heb je het binnen die termijn niet opgehaald, dan stuurt bpost dit naar ons terug. Neem in dat geval zeker contact met ons op via [email protected]

  In welke landen levert ONZO?

  Momenteel levert ONZO enkel in België, met uitzondering van geboortekaarten, babyborrelkaarten en enveloppen. Deze kunnen we internationaal verzenden, maar dan wel op aanvraag. Stuur gerust een mailtje naar [email protected]

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »