Uw winkelmandje is leeg

Bekijk alle producten

FAQ

Geboortekaarten en drukwerk

Wanneer bestel je best een proefpakket/geboortekaarten?

Bestellen doe je idealiter rond 6 maanden (25 weken) zwangerschap of vroeger, zo is er voldoend tijd om alles zorgvuldig voor te bereiden en ben je voorbereid mocht je kindje er wat vroeger zijn.

Later kan natuurlijk ook altijd. Heb je een ontwerp gekozen en zijn alle gegevens die op de voor- en achterzijde van de kaart moeten komen gekend, dan kunnen we aan de slag.

We raden altijd aan eerst een proefpakket te bestellen. Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een proefdrukkaartje en verschillende papier-, folie- en enveloppe samples. Het geeft je een mooi beeld van hoe de geboortekaart (borrelkaart en stickers) er in het echt zal uitzien. Een proefpakket kost €15 en kan je via de pagina van het gewenste ontwerp selecteren.

Kan je zaken wijzigen aan het ontwerp van een geboortekaart?

ONZO kan indien gewenst aanpassingen uitvoeren. Afhankelijk van de beschikbaarheid, de hoeveelheid en de soort van aanpassingen, bekijken we of we je kunnen helpen. Kleine aanpassingen zoals hieronder voeren we met plezier uit en zijn inclusief vermelde prijzen:

 • ander lettertype
 • andere kleur van lettertype
 • combinatie van 2 ontwerpen (bv: voorkant van het ontwerp 'Henri' en de achterkant van het ontwerp 'Colette')
 • toevoeging van gewicht, lengte, quote, korte tekst, enz)
 • herpositioneringen van tekst
 • Toevoegen van iconen

Kies je favoriete ontwerp uit onze unieke en ruime collectie geboortekaarten. De geboortekaarten hebben allen een identiek formaat (125x120mm) en worden op kwalitatief papier van 400gr tot 630gr gedrukt! Het is een collectie waar per kwartaal kaarten bijkomen en verdwijnen.

Heb je een specifieke vraag, stuur dan gerust een mailtje naar [email protected]

Kan je een geboortekaart op maat bestellen?

Bij ONZO kan je geen geboortekaarten op maat bestellen, wel kunnen we aanpassingen aan het ontwerp uitvoeren mocht je dat graag wensen. Stuur gerust een mailtje naar [email protected] en afhankelijk van je vraag en beschikbaarheid, bekijken we of we je kunnen helpen.

We maken heel graag kaarten die binnen onze eigen ontwerpstijl passen en hopen je hiermee te kunnen inspireren en verrassen!

Kan je de geboortekaarten ook in het echt bekijken?

ONZO is een webshop, kaarten kunnen dus enkel online bekeken worden, wel kan je van elk ontwerp een proefpakketje bestellen!

Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een proefdrukkaartje en verschillende papier-, folie- en enveloppe samples. Het geeft je een mooi beeld van hoe de geboortekaart (borrelkaart en stickers) er in het echt zal uitzien. Het digitaal voorbeeld ontvang je via mail, de proefdruk en de samples worden via post verzonden. Na het afronden van je bestelling ontvang je een bevestigingsmail die alles nog eens op een rijtje zet en je duidelijk toelicht welke gegevens we van je nodig hebben en hoe je deze best kan doorgeven. Binnen de 5 werkdagen trachten we de digitale versie van het ontwerp door te sturen! 

Een proefpakket kost €15 en kan je via de pagina van het gewenste ontwerp selecteren.

Kan je een digitaal voorbeeld of proefdruk bestellen van een bepaald ontwerp?

Benieuwd of het kaartje ook mooi is met de naam van je toekomstig kindje er op? Bestel dan vrijblijvend een proefpakket zodat je helemaal zeker bent van je keuze! 

Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een proefdrukkaartje en verschillende papier-, folie- en enveloppe samples. Het geeft je een mooi beeld van hoe de geboortekaart (borrelkaart en stickers) er in het echt zal uitzien. Het digitaal voorbeeld ontvang je via mail, de proefdruk en de samples worden via post verzonden. Na het afronden van je bestelling ontvang je een bevestigingsmail die alles nog eens op een rijtje zet en je duidelijk toelicht welke gegevens we van je nodig hebben en hoe je deze best kan doorgeven. Binnen de 5 werkdagen trachten we de digitale versie van het ontwerp door te sturen!

Helemaal verkocht aan de digitale preview dan bezorgen we je zo snel mogelijk de proefdruk en de andere samples. Een proefpakket kost €15 en kan je via de pagina van het gewenste ontwerp selecteren. Bestellen doe je idealiter rond 6 maanden (25 weken) zwangerschap of vroeger, zo is er voldoend tijd om alles zorgvuldig voor te bereiden en ben je voorbereid mocht je kindje er wat vroeger zijn.

Wat zijn de prijzen voor een geboortekaart?


In de webshop vind je steeds een totaalprijs (incl. btw) voor:

 • het ontwerp
 • eventuele aanpassingen
 • drukwerk

Elk het ontwerp is ook enkel digitaal verkrijgbaar. Verliefd op een ontwerp van ONZO, maar wil je graag met een eigen drukkerij samenwerken? Dit kan! Via de pagina van het gewenste ontwerp kan je voor de optie ‘enkel ontwerp, eigen drukker’ kiezen. Voor een digitaal ontwerp betaal je €100.

Kan je ook enkel het digitaal ontwerp van een geboortekaart bestellen?


Verliefd op een ontwerp van ONZO, maar wil je graag met een eigen drukkerij samenwerken? Dit kan! Via de pagina van het gewenste ontwerp kan je voor de optie ‘enkel ontwerp, eigen drukker’ kiezen. Voor een digitaal ontwerp betaal je €100.

Na ontvangst van betaling bezorgen we je het afgewerkte/drukklare ontwerp. Bij geboorte hoeft de drukkerij enkel de datum (en evt. gewicht en lengte) aan te passen. Ga met dit bestand zeker vooraf al eens langs bij de drukkerij en vraag of het lukt om de gegevens aan te passen.

Een geboortekaart enkele dagen/weken voor of na de geboorte bestellen kan dus ook. Heb je een ontwerp gekozen en zijn alle gegevens die op de voor- en achterzijde van de kaart komen gekend, dan kunnen we aan de slag. We raden altijd aan eerst een proefpakket te bestellen, maar als dat niet nodig lijkt of de tijd is er niet voor, dan hoeft dit niet persé.

Welke formaten van geboortekaarten zijn er allemaal?


ONZO biedt enkel kaartjes aan van 125 x 120mm, andere formaten kan je in ons assortiment niet terugvinden. Het is een mooi, volwaardig formaat dat in een enveloppe met 1 postzegel verzonden kan worden. Mooi meegenomen dus!

Hoeveel postzegels zijn er nodig om de enveloppe/geboortekaart te verzenden?

Alle geboortekaarten passen in een envelop van formaat 140 x 125mm (vals vierkant). Deze enveloppen kunnen met 1 postzegel verstuurd worden. Mooi meegenomen dus!

Waar kan je de gegevens voor op de geboortekaart/proefpakketje doorgeven?

Na het afronden van je bestelling krijg je een bevestigingsmail die alles nog eens op een rijtje zet en je duidelijk toelicht welke gegevens we van je nodig hebben en hoe je deze best kan doorgeven.

Wat als je het geslacht graag als verrassing wil houden?

Dit kan! Via een mail van de gynaecoloog kan je ONZO het geslacht van je kindje op het voorhand doorgeven. Zo kan ONZO het nodige reeds voorbereiden voor eens het grote moment daar is.

Best kan je op het voorhand dan een proefpakketje van het gewenste ontwerp bestellen zodat je proecies weet hoe de geboortekaart er voor beide namen zal uitzien. Een proefpakket kost €15 en kan je via de pagina van het gewenste ontwerp selecteren. Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een proefdrukkaartje en verschillende papier-, folie- en enveloppe samples. Het geeft je een mooi beeld van hoe de geboortekaart er in het echt zal uitzien.

 • 1 ontwerp, 2 verschillende namen = 1 proefpakket
 • 2 verschillende ontwerpen = 2 proefpakketten

Indien we via de gynaecoloog reeds op de hoogte gebracht zijn van het geslacht, kan je ook geboortecadeaus bestellen. Deze worden dan goed verpakt zodat de naam/het geslacht niet toevallig zichtbaar zijn.

Wat als je lastminute de naam op de geboortekaart wil veranderen?

Geen probleem, aangezien we na geboorte de variabele gegevens (zoals: lengte, geicht, etc.) nog moeten aanpassen, heb je tot dan de mogelijkheid de naam van je kindje aan te passen.

Let wel op! Je hebt dan geen preview van de geboortekaart gezien, het zal dus een verrassing zijn hoe de geboortekaart er uit zal zien met de nieuwe/andere naam er op.

Indien je ook graag geboortecadeaus wenst te bestellen, dan is een last minute naamsverandering moeilijker, gezien alle geboortecadeaus op voorhand gemaakt worden. Hier is het dus wel belangrijk de naam zo snel mogelijk te weten en door te geven. Bestel je pas je cadeaus na de geboorte van je kind dan is dit natuurlijk geen probleem!

Kan je ook babyborrelkaartjes bestellen?

Dit kan zeker! Je hebt de keuze om voor een babyborrelkaartje te kiezen gebaseerd op je gekozen geboortekaart in kleurdruk of in foliedruk. Bij het bestellen van een proefpakket van je favoriete ontwerp, zit er ook een voorbeeld van het babyborrelkaartje bij!

Zijn er ook geboortekaarten voor een tweeling, drieling, vierling, vijfling, …?

Wauw, een tweeling! Uiteraard biedt ONZO ook geboortekaarten voor meerlingen aan. Kies een ontwerp uit en bestel een digitaal voorbeeld zodat je kan kijken hoe de kaart er uit ziet met twee, drie of meer namen er op.

Zijn er ook geboortekaarten voor adoptie?

Zeker, dit werkt exact het zelfde als bij een geboorte. Enkel wordt de informatie op de achterzijde dan aangepast. Stuur gerust een mailtje naar [email protected].

Wat doe je als de baby geboren is?
 • Stuur een berichtje of WhatsApp naar +32 497 89 68 79 met daarin de laatste gegevens (geboortedatum, gewicht, lengte, etc.). Bevestig ook zeker nog even de naam van jullie pasgeborene en van jezelf. We sturen steeds een bevestiging van ontvangst en starten zo snel mogelijk met productie!
 • We houden je op de hoogte wanneer de kaarten verzonden (+€15) of opgehaald (gratis) kunnen worden bij onze drukkerij in Mechelen.
 • Sms je (op een werkdag) voor 12u de laatste gegevens door en heb je een ontwerp in kleurdruk, dan kunnen de kaarten eventueel diezelfde dag nog gedrukt (en verzonden) worden!
 • Sms je na 12u de laatste gegevens door of heb je een ontwerp met foliedruk, dan kan het zijn dat het wat langer duurt voor de kaarten klaar zijn. Voor alle zekerheid reken je algemeen best op een levertermijn van 1 à 3 werkdagen, indien de kaarten vroeger klaar zijn geven we uiteraard een seintje!
 • Een geboorte in het weekend of op een feest- of brugdag kan iets langer duren, gezien de drukkerij dan niet open is. 
 • Heb je gekozen voor verzending, dan sturen we de geboortekaarten na druk zo snel mogelijk op (prior). Als alles vlot loopt komt je pakketje de dag nadien aan.

Hierna is het vieren en genieten. Yes, let's celebrate!!

Wanneer kan je de geboortekaarten verwachten?

Sms je (op een werkdag) voor 12u de laatste gegevens door en heb je een ontwerp in kleurdruk, dan kunnen de kaarten eventueel diezelfde dag nog gedrukt (en verzonden) worden! Sms je na 12u de laatste gegevens door of heb je een ontwerp met foliedruk, dan kan het zijn dat het wat langer duurt voor de kaarten klaar zijn. Voor alle zekerheid reken je best algemeen op een levertermijn van 1 à 3 werkdagen, indien de kaarten vroeger klaar zijn geven we uiteraard een seintje!

Een geboorte in het weekend of op een feest- of brugdag kan iets langer duren, gezien de drukkerij dan niet open is. Heb je gekozen voor verzending, dan sturen we de geboortekaarten na druk zo snel mogelijk op (prior). Als alles vlot loopt komt je pakketje de dag nadien aan.

Kan ik mijn bestelling geboortekaartjes nog annuleren?

We vinden het leveren van kwalitatieve en unieke ontwerpen zeer belangrijk. Ben je desondanks toch niet tevreden met het resultaat, dan kan je jouw bestelling nog annuleren indien er nog geen drukwerk besteld is. In geval het drukwerk reeds besteld is en je de drukklare bestanden reeds ontvangen hebt, wordt er een kost van -€150 afgetrokken van het terug te storten bedrag.

We raden altijd aan een proefpakketje van het gewenste ontwerp te bestellen, zodat je zeker bent van je keuze voor aankoop van de geboortekaarten.

Lees zeker onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Kan je de enveloppe, vooraf ontvangen?

Dit kan zeker! Wil je graag zelf de adressen voorbereiden dan bezorgen we je deze met plezier de enveloppen (stickers en alle andere extra's) op voorhand.

Welke enveloppe kleuren bieden jullie aan?

Via het shopmenu kan je onder 'cards' alle mogelijke kleuren van enveloppen terug vinden. De enveloppen zijn apart te bestellen en zijn dus niet incl. bij aankoop van geboortekaarten. De kleur van de enveloppen kan per batch wat verschillen, dus best bestel je alle enveloppen in 1 keer.

Kan je ook geadresseerde enveloppen bestellen?

Geadresseerde enveloppen zijn enveloppen waar het adres reeds op gedrukt wordt, zelf de adressen schrijven hoeft dus niet meer!

Selecteer je gewenste kleur van enveloppen, het aantal en voeg de enveloppen toe aan je winkelmandje. Na bestellen en betalen ontvang je een orderbevestiging die alles nog eens op een rijtje zet en bezorgen we je een excel lijst waarin je de gegevens van al je familie en vrienden kan invullen.

Gifts, Displays & Accessories

Leveren jullie het doopsuiker/gifts kant en klaar aan?


Alle geboortecadeaus worden kant en klaar aangeleverd. Op deze manier hoef je je zelf niets meer te doen en kan je volop genieten van deze bijzondere periode.

Verzenden of afhalen?

Afhalen (gratis): haal je kant en klare bestelling af in ons afhaalpunt 'Marie & Louis', DE fashion store for women & kids in Antwerpen.

'Marie & Louis' Scheldestraat 60, 2000 Antwerpen

 • Do - Vr: 9u30 - 18u
 • Za: 10u - 17u
 • Verzenden: de verzendingskosten zijn afhankelijk van het gewicht van de producten en worden op het einde van je bestelling berekend.

  Wat is de levertermijn voor de gepersonaliseerde doopsuiker/gifts?


  De levertermijn van het doopsuiker/gifts kan variëren van 1 tot 3 weken. Indien je bestelling vroeger klaar is dan de vermelde levertermijn geven we uiteraard een seintje!

  Voor last minute- of spoedbestellingen mag je een mailtje naar [email protected] sturen, afhankelijk van je vraag en beschikbaarheid, bekijken we of we je kunnen helpen.

  Displays, accessories en gifts die niet gepersonaliseerd zijn (bv: potjes zonder sticker) kunnen eerder worden geleverd.

  Wat als je het geslacht graag als verrassing wil houden?

  Dit kan! Via een mail van de gynaecoloog kan je ONZO het geslacht van je kindje op het voorhand doorgeven. Zo kan ONZO het nodige reeds voorbereiden voor eens het grote moment daar is. Je bestelling zal zodanig verpakt worden zodat de naam/het geslacht niet toevallig zichtbaar is.

  Hoe kan ik naamkaartjes/stickers met foliedruk bestellen?

  Wens je graag naamkaartjes/stickers met folie, dan is dit voorlopig op aanvraag. Stuur (voor je een bestelling plaatst) een mailtje naar [email protected], dan bekijken we je vraag en bezorgen we je hiervoor een offerte.

  Kunnen de producten ter plaatse worden bezichtigd?

  ONZO is een webshop, geboortekaarten en/ of producten kunnen dus enkel online bekeken en besteld worden. Wel kan je van elke geboortekaart een proefpakket bestellen! Een proefpakket is een samenstelling van een digitaal voorbeeld, een proefdrukkaartje en verschillende papier-, folie- en enveloppe samples. Het geeft je een mooi beeld van hoe de geboortekaart (borrelkaart en stickers) er in het echt zal uitzien.

  Wat is de houdbaarheid van het doopsuiker/gifts?

  Hoe je de producten best kan bewaren en/of onderhouden kan je onderaan bij 'meer inforamtie' op elke productspecifieke pagina terugvinden.

  Zijn er nog andere gelegenheden waarvoor je bij ONZO kan bestellen?

  ONZO's doel is ouders te ontzorgen bij hun zoektocht naar een originele aankondiging van hun pasgeborene. Uiteraard kunnen onze producten ook voor andere functies of gelegenheden worden gebruikt! Zeker de gifts zijn ideaal als gepersonaliseerd bedrijfscadeau, voor verjaardagsfeestjes, etc.

  Prijzen en Betaling

  Zijn de prijzen inclusief BTW?

  Alle prijzen zijn inclusief btw. Bestellen met btw nummer kan indien gewenst. Vul de naam en het btw nummer van je bedrijf in bij het plaatsen van een bestelling of het aanmaken van een profiel.

  Hoe en wanneer betaal je?

  Nadat je een keuze hebt gemaakt en je bestelling hebt afgerond kan je bij de check out betalen. Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen de bekendste en meest courante online betaalwijzen zoals Visa, Mastercard en Bancontact en het online bankingsysteem van jouw bank.

  Achteraf betalen is niet mogelijk bij ONZO, enkel indien er na aankoop nog extra’s zijn bijgekomen die je niet online kan bestellen.

  Hoe en waar kan je een kortingscode gebruiken?

  Om je kortingscode te gebruiken zorg je best dat je deze bij de hand hebt wanneer je het bestelproces wil aanvatten. Wanneer je in de eerste stap van het bestelproces zit (winkelwagentje) zal je links onderaan een vak zien om jouw promocode in te vullen.

  Wanneer dit gelukt is, zie je bij de berekening van jouw totaalbedrag dat de korting werd verrekend.

  Leveringen en retours

  Kan je producten terugsturen als je niet tevreden bent?

  Heb je een product ontvangen dat niet aan je verwachtingen voldoet? Dan heb je het recht om deze binnen de 14 dagen terug te sturen. Binnen 14 dagen nadat het product retour is gemeld, vergoeden we de aankoopsom inclusief de verzendkosten. Deze verzendkosten zijn de kosten om het pakket te leveren. De verzendkosten van de retour zijn op kosten van de klant.

  Opgelet! Dit geldt niet voor geboortekaarten, voedingswaren, planten of gepersonaliseerde artikelen. Lees zeker onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

  Kan je producten terugsturen bij beschadiging?

  Is je bestelling beschadigd? Stuur ons dan binnen de 14 dagen een mail met vermelding van het ordernummer en de reden van retour. Nadat de retour is gemeld, sturen we je een nieuw exemplaar op of je ontvangt je de betaling (+verzendingskosten) binnen de 14 dagen terug.

  Moest je er een foto aan kunnen toevoegen zou dat geweldig zijn, zo kunnen we op een efficiënte manier naar een oplossing zoeken. Je kan ons altijd bereiken via [email protected]

  Wat gebeurt er als ik afwezig ben op het moment van de levering?

  Ben je niet thuis op het moment van levering, dan gaat je bestelling naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt van bpost. Je krijgt een briefje in de brievenbus waarop het adres en de openingsuren van het afhaalpunt staan. Heel wat afhaalpunten zijn op zaterdag of zelfs zondag open!

  Je bestelling blijft 14 dagen beschikbaar in het afhaalpunt. Heb je het binnen die termijn niet opgehaald, dan stuurt bpost dit naar ons terug. Neem in dat geval zeker contact met ons op via [email protected]

  In welke landen levert ONZO?

  Momenteel levert ONZO enkel in België, met uitzondering van geboortekaarten, babyborrelkaarten en enveloppen. Deze kunnen we internationaal verzenden, maar dan wel op aanvraag. Stuur gerust een mailtje naar [email protected]

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Bent u hiermee akkoord? Ja Nee Meer over cookies »